Zonwerende Glasfolie

Zonwerende raamfolies, ook wel bekend als de sun control, schaduw, warmte-of controle-films zijn eigenlijk de meest verstandige keuze te lager uw energierekening. Ze zijn ontworpen om te blokkeren de warmte van de zon, uv-stralen, en het minimaliseren van verblinding terwijl de zon te schijnen. Er zijn verschillende soorten zonwerende raamfolies, elk met zijn eigen voordelen en nadelen. Hier is een korte lijst van de types van zonne-control window films te overwegen voor uw windows:

Fotovoltaïsche zonne-control films. Deze folie is gemaakt van silicium kristallen die elektriciteit produceren wanneer ze worden blootgesteld aan de zon. Als een resultaat, deze film zal alleen blokkeren de warmte van de zon en het niet verliezen van zijn helderheid. Ze kunnen echter maar zoveel warmte voordat de film begint te vervagen of het ontwikkelen van een oranje kleur. Dit type solar control film is over het algemeen alleen aanbevolen voor commerciële gebouwen en niet gebruikt kan worden in residentiële windows.

Gel zonwerende raamfolies. Dit zijn de meest voorkomende en populaire vorm van solar control film beschikbaar. Ze zijn gemaakt van een dunne laag water en silicium kristallen, die vervolgens wordt bedekt met een epoxy of andere stof te beschermen tegen de elementen.

Thermische Solar control film. Dit type folie blokkeert schadelijke UV-stralen van het raken van het venster. Omdat het is gebaseerd op water, het zal niet afnemen als snel als fotovoltaïsche films, maar omdat het blokkeert schadelijke UV-stralen, het is niet zo effectief in het verminderen van schittering.

Reflecterende, zonwerende raamfolies. Deze films zullen niet absorberen de warmte van de zon en ze zullen niet van invloed zijn op hoe veel licht krijgt door uw ramen. Ze weerspiegelen een deel van de warmte uit de buurt van uw venster in plaats van het te absorberen volledig.

Alle soorten zonwerende raamfolies beschikbaar op de markt van vandaag hebben hun eigen voordelen en nadelen. Je wilt evalueren van de soorten zonwerende glasfolie op uw ramen op basis van het type van warmte verlies, de intensiteit en de hoeveelheid zonlicht, evenals het venster de locatie.

Warmteverlies van windows wordt beïnvloed door hoe sterk de stralen van de zon zijn. Als de zon sterk genoeg is, het is in staat de warmte in de lucht binnen een gebouw, die ook kan de warmte in de ruimte waar het raam is geïnstalleerd. Dit betekent dat als u een donker raam, de warmte die normaal gesproken zouden ontsnappen uit de kamer kan worden geabsorbeerd door je venster, het creëren van een schaduw op het glas.

De intensiteit van het licht wordt beïnvloed door hoe helder de zon is. Als u een helder venster, het licht krijgt door gewoon goed en zal de zon te schijnen door het glas. Echter, als je een donker raam, het licht gereflecteerd van het glas, waardoor een schaduw of een schittering die de zon moeilijk te zien.

Zodra u bepaald hebt welke type van zonwerende raamfolies die u wilt gebruiken, volg de instructies van de fabrikant om ze te installeren op uw windows. Het is belangrijk om te lezen van de instructies van de fabrikant, omdat sommige films kan komen met de instructies en installatie-instructies.