Wat kan een makelaar voor u doen?

De term makelaar is afgeleid van twee woorden, de eerste is “bakker” en de tweede is “manier”.

In het Verenigd Koninkrijk wordt de hypotheeksector gereguleerd door de FSA (Financial Services Authority). De FSA handhaaft de regels en voorschriften met betrekking tot de hypotheeksector en iedereen die deze regels en voorschriften overtreedt, kan een boete krijgen. Een hypotheekmakelaar is iemand die werkt voor of verbonden is aan een bank of hypotheekverstrekker. Hij is een tussenpersoon tussen de klant en de geldverstrekker.

Er zijn een aantal dingen die een makelaar doet naast het vinden van de beste deal en het helpen kopen van een huis. Een makelaar zal naar uw eigendom zoeken en proberen te achterhalen of hij het met winst zou kunnen verkopen als er ooit een afscherming zou zijn. Als u een huis snel moet verkopen, zal de makelaar een ander vinden die mogelijk bereid is uw huis te kopen en u helpen uw investering terug te verdienen. De makelaar Maassluis is de tussenpersoon tussen u en de geldverstrekker en helpt tevens bij het vinden van een geschikte huurder. Sommige makelaars brengen kosten in rekening voor deze service.

U kunt in elk deel van Frankrijk een hypotheekmakelaar vinden. U kunt er zelfs een vinden binnen vijf mijl afstand. In Parijs bevindt de dichtstbijzijnde makelaar zich in Fils de la Meuse. U kunt bij elke makelaar langsgaan en hem alles vragen wat u wilt weten. Het enige dat een makelaar in rekening brengt, is zijn commissie, die doorgaans 5 procent bedraagt van het bedrag waarvoor u de woning heeft gekocht.

U moet niet vergeten dat een makelaar niet alleen een brug is, hij is ook een vertegenwoordiger.

Als u dus geen goede deal voor uw huis krijgt omdat uw makelaar niet in uw beste belang heeft gehandeld, kunt u een aanklacht indienen bij de Financial Services Authority. Een belangrijk ding om te onthouden is dat een makelaar niet zowel u als de geldschieter kan vertegenwoordigen. Een makelaar moet u de voorkeur geven.

Denk echter niet dat u door het inschakelen van een makelaar automatisch een goede deal krijgt. Als u bijvoorbeeld een woning koopt met als doel de hypotheek gedurende een bepaalde periode te betalen, kan een makelaar mogelijk een deal voor u sluiten. Een makelaar kan u ook helpen bij het onderhandelen over de voorwaarden van het huis en de aanbetaling. Een makelaar moet alle details bijhouden zoals het inspectierapport en de staat van de woning. Als u de deal gaat sluiten, moet de makelaar bovendien bereid zijn om als bemiddelaar op te treden.

Dus, wat levert het u op door een makelaar in te huren? Voor het advies van de makelaar en voor zijn suggesties hoeft u geen commissie te betalen. Bovendien, als het onroerend goed dat u wilt kopen geen aanbiedingen van kopers krijgt, hoeft u het niet zelf te kopen. Al met al kunt u geld besparen op de transactie, omdat u geen commissie hoeft te betalen aan een derde partij.

 

 

 

Vind meer info: spalandmakelaars.nl