Wat is persoonlijk leiderschap?

Wat is persoonlijk leiderschap?

Wat is persoonlijk leiderschap?

Wat is persoonlijk leiderschap? Het is niet echt een 'ding' in de conventionele zin van het woord, maar het is een proces waardoor grote leiders grote leiders worden. In zijn meest eenvoudige vorm gaat Persoonlijk Leiderschap over het volgen van je hart. Het gaat erom je hart je te laten leiden in plaats van dat van iemand anders. Het gaat erom naar je hart te luisteren en het echt te gebruiken om anderen te leiden in plaats van het hart van iemand anders.

Bovendien vereist dit type leiderschap dat je je hogere-orde denkvaardigheden gebruikt om anderen te leiden in plaats van de oude vuistregels te volgen van "maak een verschil" tot "ik ben hier om te helpen". Veel leiders hebben ontdekt dat hun grootste prestaties kwamen toen ze hun doelen in iets veel groters veranderden door hun persoonlijke leiderschapsvaardigheden te gebruiken: ze ontdekten bijvoorbeeld dat het worden van een betere baas hen hielp om vooruit te komen in hun carrière; door een verschil te maken in het leven van anderen, ontdekten ze dat ze niet langer te veel tijd besteedden aan wat ze dachten dat niet nodig was – in plaats daarvan besteedden ze die tijd aan het creëren van relaties, omdat daar hun echte waarde en doel lag hier. En ze realiseerden zich dat door een verschil te maken in het leven van anderen, ze zich veel minder overweldigd begonnen te voelen door wat er nog meer in hun leven gaande was.

Een van de beste voordelen van het integreren van leiderschapsvaardigheden met uw hogere-orde denkstrategieën is het feit dat u sneller resultaten zult zien. Dit komt omdat je je hogere-orde denkvaardigheden gebruikt om controle te krijgen over je emoties – en dus je gedrag. Het resultaat is dat u veel beter in staat bent om uw leven en uw gedrag in eigen hand te nemen en in uw voordeel te gebruiken in plaats van uzelf of anderen van het tegendeel te moeten overtuigen.

Meer info over dit artikel: https://www.anker-kompas.nl/