Wat is mijn huis waard? Hoe kom je erachter

De huizenprijzen stijgen in het hele land, en als je voor het eerst koopt, heb je misschien het gevoel dat je huis nu meer waard is dan het in werkelijkheid is.

Als je al een tijdje naar huizen kijkt en je hebt er geen kunnen vinden die echt correct geprijsd is, dan moet je misschien kijken naar een woningtaxatie. Een woningtaxatie bepaalt hoeveel uw woning waard is in de huidige vastgoedmarkt. Hierin staat wat het zou kosten om dit huis te kopen. Maar u moet de taxatie niet alleen gebruiken om te beslissen wat u voor een huis moet betalen. Er zijn veel andere factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u naar huizen kijkt.

Een factor waarmee rekening moet worden gehouden, is de staat van het huis. De meeste taxateurs kijken of er al dan niet grote schade aan de woning is toegebracht. Als de taxateur vaststelt dat er grote schade is aangericht, kunt u wellicht wat geld besparen op de verkoopprijs van deze woningen. Sommige mensen proberen misschien zelfs de verkoper ervan te overtuigen dat de waarde van het huis hoger is dan wat het in werkelijkheid zou zijn als het volledig zou worden vernietigd.

De staat van het huis is slechts één aspect van zijn waarde, maar het is wel een belangrijk aspect. Veel potentiële kopers kunnen de schattingen van de marktwaarde die hun worden gegeven, moeilijk geloven. Dit kan komen door de manier waarop mensen waarde ervaren, verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen zien waarde in hoeveel iets kost en hoeveel het zou kosten om het artikel te vervangen. Andere mensen zien misschien waarde in het feit dat het item kan worden gereviseerd en verkocht zoals gebruikt.

Het volgende dat u moet doen, is contact opnemen met een lokale makelaar.

Een makelaar kan u helpen door u een vergelijkende marktanalyse te bezorgen die u een beter idee geeft van wat uw huis waard is. U kunt nu gratis een taxatiebegroting aanvragen. Nadat u dit formulier van uw makelaar heeft ontvangen, moet u er naar kijken. Er zijn een paar dingen waar u op moet letten wanneer u een vergelijkende marktanalyse uitvoert.

Het eerste waar u naar moet kijken, is de hoeveelheid tijd dat het huis op de markt is geweest. Woningen die nog maar een paar jaar oud zijn, komen niet zo vaak voor onder kopers. Deze kopers kijken eerder naar woningen die minimaal 5 of 6 jaar oud zijn. Staat uw woning nog maar kort op de markt, dan zal het voor u moeilijk zijn om een goede vergelijkende marktanalyse te maken.

Het volgende waar u naar moet kijken, is de huidige marktwaarde van uw huis in vergelijking met het geschatte tijdsbestek van uw huis. Als het geschatte tijdsbestek lager is dan de huidige marktwaarde, dan wordt het voor u moeilijker om een schatting te krijgen van uw woning. Het is belangrijk om een schatting te hebben voordat u naar een makelaar gaat, zodat u weet wat zij u voor een bepaalde dienst in rekening brengen.

 

 

Krijg meer informatie: https://hoekstraenvaneck.nl/