Verschillende soorten kerkorgels

De kerkorgels waren een belangrijke vernieuwing toen ze voor het eerst in gebruik werden genomen tijdens de middeleeuwen.

De kerkgemeente was gewend aan harde muziek, vooral vanwege de populariteit van opera en de populariteit van de kathedraal. Deze orgels boden de kerkleiders ook een gemakkelijke en snelle manier om met hun gemeenten te communiceren en ook een manier om hen te vermaken. Ze lieten de kerkleiders ook toe om verschillende liedjes te spelen tijdens de diensten en toch een hoge kwaliteit van aanbidding te geven. Deze orgels hadden echter een ernstig nadeel: ze waren erg groot en moeilijk te vervoeren van de ene plaats naar de andere. Dit was een van de redenen waarom ze al snel werden vervangen door de kleinere en meer draagbare orgels.

De kerkorgels van tegenwoordig zijn veel kleiner dan vroeger. Hoewel de grootte aanzienlijk is afgenomen, biedt de kwaliteit van de orgels nog steeds dezelfde kwaliteit als de grotere typen. De belangrijkste reden voor de afname van de grootte is te wijten aan betere fabricagetechnieken en het feit dat de technologie voor het maken van kleinere kerkorgels tegenwoordig direct beschikbaar is. Hoewel sommige instrumenten kleiner zijn gemaakt om ze gemakkelijker te kunnen vervoeren, zijn de meeste fabrikanten het erover eens dat ze nog steeds met een kleiner ontwerp komen dan hun grotere tegenhangers. De instrumenten van het trompettype zijn enkele van de grootste begunstigden van de technologie geweest en dit heeft ertoe geleid dat ze op grote schaal worden gebruikt in aanbiddingsgroepen en kerkorganisten.

Pijporgel te koop: Voor de kerkorgels die door particulieren worden gekocht, zijn er verschillende maten en uitvoeringen beschikbaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Europese model, het gegradueerde model en de cadettenkapel. Het Europese model is een standaardmaat die in veel kerken in de Verenigde Staten te vinden is. Het gegradueerde model heeft vier pijpen om een octaaf te produceren, wat hetzelfde is als wat op een piano wordt gedaan. De cadetversie heeft drie parallelle pijpen, terwijl het grotere formaat van het orgel vijf parallelle pijpen heeft.

Organ Transpler Orgel: Dit specifieke stuk wordt vaak gebruikt in scholen en kerken. Om in een kerkauditorium van standaardafmetingen te passen, moet een overbrengorgel worden gekocht. Deze stukken bestaan uit een set buizen die maximaal acht tanks kunnen bevatten. De pijpen hebben een lip die ze verbindt met de kleppen en andere delen van het stuk. Het transfermodel is vergelijkbaar met het reguliere orgel, behalve dat het een extra klep aan de zijkant van elke klep heeft.

Rietinstrument te koop: Het rietinstrument heeft de mogelijkheid om noten te veranderen door in speciaal ontworpen buizen te blazen. Deze zijn ook algemeen bekend als fonteinen vanwege hun watertuiteffect. Rieten komen veel voor bij kerkorgelspel, omdat ze gemakkelijk te hanteren zijn en vanwege hun resonantie. Door hun resonantie is het tongorgel in staat meer variatie in muziekstijlen te creƫren dan andere soorten orgels.

Draaiorgel: Het draaiorgel, of gewoon het buisvormige instrument, is het hoofdartikel waar mensen aan denken als ze over kerkorgels spreken. Het is ook het grootste deel van het hoofdartikel. Het basisontwerp van het draaiorgel omvat drie schalen waarin de pijpen zijn ondergebracht. Het enige andere item dat bij dit instrument wordt geleverd, is de drumschaal.

 

 

 

Krijg meer informatie: https://www.noorlanderorgels.com/