Kerk Organen

Georganiseerd rond een arrangement van toetsen die kunnen worden gemanipuleerd om elk gewenst akkoord of elke gewenste noot te produceren, kerkorgels bestaan ​​meestal uit vier basisonderdelen: het toetsenbord, het pijporgel, het lichaam en het mondstuk.

Elk deel speelt zijn eigen specifieke rol binnen het complete ensemble, maar ze zijn met elkaar verbonden door een mechanisme dat bekend staat als de “concertvleugel”.

Het kerkorgel is een snaarinstrument dat geluid creëert door lucht langs open pijporgelbuizen te drijven, gekozen uit een toetsenbord via een reeks afgestemde gaten. Omdat elke buis een andere toonhoogte maakt, wordt elke buis in een reeks rijen geplaatst, die elk hun eigen individuele toon en toonhoogte hebben over het hele toetsenbordkompas. Elke individuele noot wordt gestemd door de pianotoetsen en het resultaat is de muziek die je hoort.

Tegenwoordig gebruiken veel organisten hun kerkorgels om muziek te maken voor zichzelf en anderen. Het is de stem achter deze geluiden die wordt gespeeld door de organist die het uitvoert, dus de onderdelen van het orgel kunnen enigszins verschillen van wat in muziekscholen wordt gebruikt. Het orgel kopen zelf is samengesteld uit een toetsenbord, mondstuk en andere onderdelen, afhankelijk van het specifieke type orgel dat de organist gebruikt.

Voor de leek kan het moeilijk zijn om de ingewikkelde details te begrijpen van hoe kerkorgels functioneren.

Dit geldt vooral omdat het een ingewikkelder apparaat is. Er wordt echter veel aandacht besteed aan het ontwerp van elk afzonderlijk onderdeel om ervoor te zorgen dat het orgel zelf niet uit elkaar valt of defect raakt, maar in plaats daarvan naar behoren werkt. Dit is de reden waarom de meeste professionele organisten een aantal orgelreparateurs paraat hebben om eventuele problemen met hun apparatuur op te lossen.

Het orgels in de kerk is één van de instrumenten die organisten spelen op een regelmatige basis. Als je een kerk organist of weten wie je denkt misschien wilt leren orgel spelen, zorg ervoor dat u bent voorbereid op de prestaties van het orgel zoals sommige kerken hebben een strikte dress code, waaronder het dragen van witte pakken tijdens de uitvoering van het orgel. Ook, als u het uitvoeren van het orgel zelf, zorg ervoor om een pak te dragen als goed. omdat de organen zijn gevoelig voor vlekken en spatten wanneer het wordt afgespeeld. in de handen, dus zorg ervoor dat u mors geen vloeistoffen of van een drankje op uw orgel voor de voorstelling.

Als u overweegt om thuis kerkorgel te bespelen als een buitenschoolse activiteit, is het belangrijk om wat lessen te nemen voordat u begint te spelen.

Sommige organisten hebben misschien ook extra apparatuur die nodig is om thuis op te treden, maar misschien heb je dit soort apparatuur niet, dus zorg ervoor dat je het vraagt ​​voordat je gaat spelen om er zeker van te zijn dat je geen problemen zult hebben met extra stukken.