Italiaanse Pasta – Spaghetti in Italië, en daarbuiten!

Pasta is een van de lekkerste gerechten die je kunt eten, en het is een van de meest populaire gerechten in Italië.

Er zit een lange, rijke geschiedenis achter dit voedsel dat duizenden jaren teruggaat tot de Romeinen. Italiaans eten en Italiaanse pasta zijn beide heerlijke gerechten die al eeuwenlang over de hele wereld worden genoten. Of je nu voor het eerst Italiaans eten eet of een levenslange fan bent, er zijn veel manieren om van dit ongelooflijke Italiaanse eten en de prachtige verscheidenheid aan pasta te genieten die tegenwoordig verkrijgbaar is. Of je nu in een Italiaans restaurant bent of Italiaanse pasta online koopt, er zijn manieren om van dit eten te genieten, waardoor je smaakpapillen smeken om meer.

Italiaanse pasta kan worden gemaakt van drie verschillende soorten pasta.

Fettuccine, Linguini en Genovese zijn de drie belangrijkste soorten Italiaanse pasta. Een eenvoudige combinatie van eieren, water en bloem, deze noedels worden over de hele wereld gegeten en elk land heeft zijn eigen variatie op het recept. Wat Italiaanse pasta onderscheidt van de andere, is de gedroogde pasta, die een aanzienlijk lager glutengehalte en een zeer laag vochtgehalte heeft, waardoor het geweldig is voor zelfgemaakte pasta. Wanneer het pastadeeg van deze noedels wordt gemaakt, heeft het resulterende gerecht een unieke smaak en is het meestal beter voor zelfgemaakte Italiaanse pasta.

Een ander verschil tussen zelfgemaakte Novus Ventus Italiaanse pasta en de voorverpakte variant is het soort bloem dat wordt gebruikt. Terwijl de traditionele Italiaanse pasta gemaakt van harde tarwe wordt gemaakt met tarwemeel dat extreem zoet van smaak is, is de in massa geproduceerde Italiaanse pasta gemaakt van meel voor alle doeleinden niet zo smaakvol. Omdat bloem voor alle doeleinden gist bevat, ontstaat er een betere pasta gemaakt van verse ingrediënten. Hoewel gewone Italiaanse pasta kan worden gemaakt met bloem voor alle doeleinden, is het veel gezonder.

Over het algemeen gebruiken Italiaanse gerechten een goede pastabasis die linguine, faro, linguine e veggo, rigatoni, vermicelli en pizzadeeg bevat.

Het belangrijkste onderscheid tussen deze variëteiten is hun dikte en textuur. Farfalle, rigatoni en vermicelli hebben een veerkrachtige textuur en worden meestal rauw gegeten. Fettuccine en linguine zijn gevuld met verschillende vullingen. In het geval van fettuccine is de vulling gemaakt van melk of roomkaas, terwijl het in het geval van linguine is gemaakt van aubergine. Rigatoni wordt rauw geserveerd of gerold in broodkruimels.

De Italiaanse keuken heeft een eindeloze variatie aan sauzen voortgebracht die aan het eten kunnen worden toegevoegd. De meeste Italiaanse keuken is ontstaan in de Italiaanse steden Venetië, Florence en Milaan en wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan ingrediënten en kruiden. Een bekende Italiaanse saus is de wodka-saus op basis van tomaten, die in heel Italië bekend is en als een hoofdvoedsel wordt beschouwd. Andere populaire Italiaanse sauzen zijn: datamarinara, sauzen op basis van tomaten zoals marinara, oregano en pittige sauzen zoals mariscotti.

Met spaghetti als hoofdbestanddeel heeft Italiaanse pasta de hele wereld over gereisd. In bijna elk restaurant in Amerika vind je Italiaanse pasta, van de drukke bistro’s tot de kleine bistro’s in de buitenwijken van Rome. Spaghetti is nog steeds een favoriet gerecht onder gewone Italianen. In Italië zelf is het de gewoonte om dinergasten in één hap spaghetti te serveren.

 

 

 

 

Krijg meer informatie: novusventus.shop